ESTRENA DE LES AULES MUNICIPALS!

Deixa un comentari

Mai 23, 2014 per Teatre de Lloret

Els alumnes de l’Aula Municipal de Teatre celebren aquest cap de setmana les actuacions de final de curs. Des de divendres i fins diumenge s’han programat actuacions en el Teatre de Lloret que serviran per veure i posar en escena tot el què han après durant aquesta temporada.

Primer serà el torn dels adults. El divendres 23 de maig a les 21.00 h s’ha previst l’espectacle El casament dels petits burgesos de Bertolt Brecht. Una obra que situa a l’espectador en el dia de la celebració d’un casament, tot està a punt, els nuvis, les famílies, els mobles i la casa… o potser no ho està a punt del tot. El que si ha arribat és el moment d’ajuntar-ho tot i veure si enganxa més bé que la cola que ha inventat el nuvi per construir el mobiliari. Un espectacle que han preparat sota la supervisió del professor i actor lloretenc, Albert Muntané.

Dissabte, també a les 21.00 h serà el torn dels alumnes del també professor i actor lloretenc, Paco Moreno, que en aquest cas ha preparat l’obra Croades, de Michel Azama. Croades parla sobre les guerres i ens fa veure una reflexió de com viuen les persones d’avui en dia en un territori conflicte.

El diumenge està dedicat a les actuacions dels més petits. Per això s’han previst espectacles matí i tarda. Al matí, a partir de les 11.00 h, actuaran els més petits de l’aula de teatre, de P3 a 6è i els alumnes de l’aula de música.

Cal remarcar que l’aula de música va néixer l’any passat amb dos grups d’orquestra i aquest any s’ha ampliat amb un grup de guitarra i un de violins. A la tarda, a partir de les 18.00 h, s’han previst els espectacles dels més grans de l’aula de teatre, els d’ESO, i es tancarà la mostra amb l’alumnat de Batxillerat que ha preparat una obra anomenada Freedom for Prometeu.

Amb el suport de les Regidories d’Educació i Cultura, enguany se celebra la setena edició d’aquesta mostra de teatre a Lloret de Mar. En el cas del Departament d’Educació el projecte va néixer l’any 2007 impulsat pel Pla Educatiu d’Entorn – Projecte Arrela’t, i després de set anys, s’ha consolidat com un projecte sòlid i amb projecció de futur, segons el regidor d’Educació, Ignasi Riera, que afegeix que l’Aula de Teatre ha de servir per a fomentar en els infants i joves del municipi la importància per la cultura i transmetre el valor de la llengua a través de l’expressió teatral. L’objetiu d’aquest taller és crear un espai de joc i aprenentatge on es puguin desenvolupar les capacitats expressives i creatives dels nens i nenes.

Des del Departament de Cultura s’impulsa l’Aula de Teatre per Adults. El seu regidor, Arseni Frigola, destaca que el teatre no és només un edifici, ni les grans produccions, el teatre és l’expressió, és comunicació, és el valor de la llengua, és sociabilitat i és el recull també de la tradició d’un país. La filosofia de l’Aula Municipal de Teatre per adults és molt clara: tothom pot gaudir del plaer del teatre. Aquests cursos estan dirigits a totes aquelles persones que sempre han tingut el cuc de provar-ho, però que mai, s’havien decidit a fer-ho. La funció bàsica d’aquests tallers és divertir-se fent teatre, aprenent els principis bàsics del fet d’actuar: la pèrdua de la vergonya, la importància del cos i la veu, la presencia escènica, les regles bàsiques del joc dramàtic, la confiança en el grup, la improvisació i la creativitat personal.

Prop de 200 alumnes han participat enguany a les Aules Municipals de Teatre de Lloret.

Les invitacions per assistir als espectacles, que són tots gratuïts, s’han de recollir en el departament d’Educació en el cas de l’Aula infantil i en el Departament de Cultura en el cas de l’Aula d’adults.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

PSICOSI DE LES 4.48

Lloret Espai Off - Tardor 201629/10/2016
El Lloret Espai Off programa espectacles en espais no convencional. Psicosi de les 4.48 tindrà lloc al Puntet (Av.de Vidreres, 58).

Teatre de Lloret


El Teatre de Lloret us dona la benvinguda al seu bloc! Estigueu sempre connectats i atents a les últimes novetats del Teatre!

Butlletí

Rep novetats al teu correu electrònic

Rep novetats al teu correu electrònic

Localitza’ns (Av. Vila de Tossa, 7)

Aparcaments

%d bloggers like this: