Lloret acollirà el mes d’agost una companyia russa en el Teatre, en el marc del FITAG (Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona) . Prop de 30 persones de Lloret prendran part en aquest projecte on el Teatre obre les portes a la formació.

Deixa un comentari

Juliol 4, 2014 per Teatre de Lloret

Lloret fa aquest any un pas més amb la seva relació amb el FITAG (Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona) i acollirà durant 10 dies, del 14 al 24 d’agost, una de les companyies convidades pel festival i prepararà, juntament amb un col·lectiu d’actors de Lloret, una obra de teatre.

La companyia convidada es diu Grotesque i prové de Surgut (Rússia). Juntament amb una trentena d’actors lloretencs, provinents de diferents agrupacions teatrals del municipi, prepararan l’espectacle titulat La història de una locura, inspirada en el Quixot de Miguel de Cervantes.

El Teatre de plàstica i pantomima Grotesque es va crear l’any 1997 a la Universitat Estatal de Surgut. El fundador i director de la companyia, Victor Proskuryakov, és un director professional. Des de llavors, la companyia de teatre ha portat a escena nombrosos espectacles de concerts, mímica i produccions teatrals. Grotesque ha participat en nombrosos festivals i concursos a Rússia i a l’estranger (Grècia, Bulgària, Hongria). La companyia ha estat guardonada amb diferents certificats i premis especials. Grotesque també ha actuat a Moscou en el marc del Fòrum Nacional d’Estudiants.

A l’obra hi participaran actors i actrius de Lloret provinents de diferents col·lectius teatrals de la vila com Quantus Teatre, Casal de l’Obrera, els Jubil@2 o de l’Aula Municipal de Teatre. Immersos en unes jornades de treball intenses, membres de les quatre companyies lloretenques, treballaran amb la companyia teatral russa, i s’embarcaran en un viatge inspirat en la novel•la de Miguel de Cervantes, El Quixot, submergint-se en un procés creatiu, formatiu i de coneixença entre agrupacions i cultures. Segons el regidor de Cultura, Arseni Frigola, es tracta d’un projecte internacional creat pel FITAG i que escull Lloret de Mar com a espai d’intercanvi cultural i de trobada professional. Pel regidor, Lloret ja fa anys que s’implica amb el FITAG, i en enguany ha volgut fer un pas més, convertint el Teatre de Lloret en un espai de formació d’actors.

L’Ajuntament de Lloret va fer una crida a les agrupacions de teatre locals a participar en aquest projecte. La resposta ha estat molt favorable perquè un total de 29 persones han comunicat que participaran d’aquesta experiència, ja sigui com actors que sortiran a l’obra, o bé com oients.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

PSICOSI DE LES 4.48

Lloret Espai Off - Tardor 201629/10/2016
El Lloret Espai Off programa espectacles en espais no convencional. Psicosi de les 4.48 tindrà lloc al Puntet (Av.de Vidreres, 58).

Teatre de Lloret


El Teatre de Lloret us dona la benvinguda al seu bloc! Estigueu sempre connectats i atents a les últimes novetats del Teatre!

Butlletí

Rep novetats al teu correu electrònic

Rep novetats al teu correu electrònic

Localitza’ns (Av. Vila de Tossa, 7)

Aparcaments

%d bloggers like this: