El Teatre de Lloret i el FITAG coprodueixen un espectacle teatral que s’estrena el 24 d’agost

Deixa un comentari

Agost 13, 2014 per Teatre de Lloret

Actors amateurs locals i membres d’una companyia teatral amateur russa preparen una versió del Quixot

Una trentena d’actors de diferents companyies amateurs de Lloret i 11 actors de la companyia de teatre amateur russa, Grotesque, treballaran junts del 15 al 24 d’agost en una obra de teatre. Sota el paraigües del FITAG (Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona) i l’Ajuntament de Lloret, s’ha arribat a un acord per estrenar un aquesta coproducció. Portaran a escena l’espectacle História de una locura, basada en la novel·la del Quixot de Miguel de Cervantes.

Del 15 al 23 d’agost, els membres d’aquest projecte participaran en un intens pla de treball, matí i tarda, en el Teatre de Lloret. L’obra s’ha previst estrenar-la a Lloret el diumenge 24 d’agost. Posteriorment portaran l’espectacle a Girona, el 26 d’agost, i a Palamós, el 28 d’agost. 

  1. GROTESQUE de SURGUT (Rússia):

El Teatre de plàstica i pantomima Grotesque es va crear l’any 1997 a la Universitat Estatal de Surgut. El fundador i director de la companyia, Victor Proskuryakov, és un director professional. Des de llavors, la companyia de teatre ha portat a escena nombrosos espectacles de concerts, mímica i produccions teatrals. Grotesque ha participat en nombrosos festivals i concursos a Rússia i a l’estranger (Grècia, Bulgària, Hongria). La companyia ha estat guardonada amb diferents certificats i premis especials.

Col•lectiu d’actors i actrius del Municipi de Lloret de Mar.

Quatre agrupacions teatrals de Lloret de Mar s’han unit per a participar en aquest projecte impulsat pel FITAG 2014 i l’Ajuntament lloretenc. Immersos en unes jornades de treball intenses, una trentena de membres de quatre companyies teatrals amateurs del municipi, Quantus Teatre, Jubil@22, l’Aula Municipal de Teatre i el Casal de l’Obrera, treballaran amb la companyia teatral russa, Grotesque, i s’embarcaran en un viatge inspirat en la novel•la de Miguel de Cervantes, El Quixot, submergint-se en un procés creatiu, formatiu i de coneixença entre agrupacions i cultures. Un projecte internacional creat pel FITAG i que escull Lloret de Mar com a espai d’intercanvi cultural i de trobada professional.

Segons Martí Peraferre, director del festival, l’aspecte més destacat del FITAG 2014 és l’impuls que es dóna als intercanvis internacionals, que ja fa mesos que s’estan organitzant. La idea és arribar a la celebració de la 15a edició del FITAG plantejant una nova etapa basada en la cultura teatral de la glocalització, amb la qual es pugui intercanviar coneixements i recursos d’anada i tornada entre els àmbits local i internacional.

 Pel regidor de cultura de Lloret, Arseni Frigola, ja fa anys que Lloret s’implica amb el FITAG, però enguany s’ha volgut donar un pas més, amb la coproducció de l’espectacle História de una locura, entre actors de Lloret i actors russos. Per Frigola, el Teatre de Lloret fa una posta decidida cap a la formació, un aspecte clau a l’hora de poder consolidar futurs públics teatrals.

El proper FITAG, patrocinat per la Diputació de Girona amb el suport de la Casa de Cultura i l’Ajuntament de Girona, tindrà lloc del 26 al 30 d’agost del 2014.

http://www.lloret.cat/catala/ajuntament/7F08A7E3479E4DA69246361AFC6A0C30.asp?id=560
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

PSICOSI DE LES 4.48

Lloret Espai Off - Tardor 201629/10/2016
El Lloret Espai Off programa espectacles en espais no convencional. Psicosi de les 4.48 tindrà lloc al Puntet (Av.de Vidreres, 58).

Teatre de Lloret


El Teatre de Lloret us dona la benvinguda al seu bloc! Estigueu sempre connectats i atents a les últimes novetats del Teatre!

Butlletí

Rep novetats al teu correu electrònic

Rep novetats al teu correu electrònic

Localitza’ns (Av. Vila de Tossa, 7)

Aparcaments

%d bloggers like this: