La blogger Sonya Lanzas parla d’U-bahn i El Lloret Espai Off

Deixa un comentari

Desembre 4, 2015 per Teatre de Lloret

ubahn_cartell_3

Em llevo el dimarts pel matí amb un somriure a la cara. He quedat per xerrar amb Amaranta Gibert, gestora cultural de l’Ajuntament de Lloret de Mar i amb els actors Paco Moreno i Cristina Catalán. No és la primera entrevista que els hi faig, així que ser que passaré una bona estona i una conversa molt interessant davant d’un cafè.
Entro al teatre i me’ls trobo esperant puntuals, la meva arribada. Abans de l’entrevista he estat llegint la programació de la nova temporada de teatre de Lloret. El primer que em dic després de veure la programació teatral és… quina feinada! I cada any millor! Així doncs és el primer que em de gust preguntar….
S-Moltes novetats aquest any amb gent molt coneguda! Joan Pera, Josep Linuesa…
A- Si, per aquesta temporada de teatre vam decidir combinar gent més mediàtica, amb nous dramaturgs i seguint amb l’escena local.
S- Seguiu amb les aules de teatre?
A- Sense cap dubte i a més amb estrenes cada vegada millors. El 20 de Novembre estrenem “Tres amics i una escudella”, el 28 de Novembre “Código Alfa”, protagonitzada per ex alumnes de les aules de teatre i l’estrena de Paco Moreno com a director el 4 de desembre amb U-bahn
S- Diries que aquest còctel teatral és la novetat per la temporada que ja heu començat?
A- Jo diria que si. Cada obra té el seu públic i treballant any rere any en teatre, vas trobant la teva identitat teatral. Cada temporada anem definint millor la programació ja que el públic també ens diu que li agrada i que no.
S- No sembla que aquesta programació sigui feta a l’atzar.
A- I tant que no! Veig molt de teatre.
S- Doncs quina “pateada” teatral! (si em permets l’expressió…)
A- És una “pateada” teatral feta amb molta cura, dedicació i plaer perquè a Lloret ens encanta treballar amb el teatre. Pensa que ara ja estem preparant la temporada 2016, treballem a 1 any vista.
S- Nova programació amb obres Castellano-parlants. I a alguns diuen que a Catalunya no volem parlar en castellà…
A- Com et comentava abans cada cop tenim més públic i més variat ja que l’experiència ens aporta aquest coneixement. Hem fet fins ara 3 obres en castellà i han funcionat molt bé. A més estem molt satisfets, ja que hem arribat a un nou públic teatral que fins ara no havíem aconseguit atreure.
S- I per què ara i no abans?
A- Perquè ara hem rebut una subvenció del ministeri, anomenada “programa platea” i gràcies a aquesta ajuda hem pogut portar 4 obres de l’estat espanyol. T’explico les novetats de l’Espai Off?
S- És clar! Hi ha més novetats aquest any? Veig que l’aposta per un teatre diferent es consolida
A- Es consolida i avança a cops de novetats importants! La principal és que en Paco Moreno s’estrena com ha director amb U-bahn el 4 de desembre. També, per primera vegada, l’espai off es trasllada a un espai privat amb “se de un lugar” en el hall d’un hotel. A més, una empresa tan coneguda i important com Moritz ens patrocina. Cada any més i millor.
S- Molta feina i molt ben feta. Segur que tens un gran equip.
A- Ajuda molt poder programar teatre des de l’ajuntament. A més, l’equip format amb la Caravana de les Arts funciona i es nota en la qualitat de la programació teatral.
L’Amaranta s’acomiada de nosaltres amb el mòbil a la mà sense parar de sonar. El teatre no descansa i ella al seu compàs, tampoc ho fa gaire.
En Paco i la Cristina em miren impacients, tenen ganes d’explicar-me que és això de U-bahn (que per cert vol dir transport en alemany)
A mi també em ve de gust. En Paco me’n va fer cinc cèntims i em moro de la curiositat per saber més. És una obra de teatre que no deixarà indiferent a ningú!
Que nois… comencem?

Paco y Cristina, Cristina y Paco, binomio inseparable conviviendo en la “Caravana de les Arts”. Como dice Cristina “somos los raros del teatro” y no por extraños sino porque llevan el teatro a lugares diferentes y situaciones poco convencionales.
Paco Moreno se estrena como director con esta obra llamada U-bahn contando el viaje de un amigo que cambió el rumbo de su vida por completo. En esta entrevista nos cuentan “eso” de lo que va la historia. Pero de lo que es el “eso” no nos dicen nada, tendrás que descubrirlo tú el 4 de diciembre en el Puntet, Lloret de Mar.
Es lo que tiene el teatro no convencional, que hasta las entrevistas no son convencionales.
S- Hablamos de “eso”…que historia más potente! Cuando me lo contaste me quedé de piedra. “gallina de piel” como diría Cruyff!
P- Es una historia real, eso es lo que realmente hace más potente la obra y también más dura de crear, dirigir y actuar
S- Primera obra profesional de la Caravana de les Arts, ¿adrenalina a tope?
P y C- Mucha adrenalina y emoción! Hacemos tanto teatro que a veces no tenemos todo el tiempo que nos gustaría para gozar de esta primera aventura. Horas y más horas de ensayo puestas a calzador en la agenda… pero como nos divertimos!
S- Director por primera vez! ¿Qué sientes?
P- Siento responsabilidad y respeto
C- Tienes más responsabilidad y sientes aún más respeto trabajando con una historia real como esta. No puedes manipular la verdad pero hay que modificarla para que la línea argumental tenga más sentido. Además tienes que ponerle una sensibilidad extra, ya que para la persona que nos contó su historia no debe sentir que se está manipulando su verdad pero tampoco que estamos exponiendo su intimidad. No ha sido fácil mantener el equilibrio ante ambas premisas.
S- Una historia real con una verdad muy cruda….
P- No queríamos transformar la realidad para que cupiera en una obra de teatro, y contar una verdad tan real e impactante no ha sido fácil
S- Es una historia real de un amigo que hace mucho que conoces
P- Si, hace mucho tiempo y más tiempo tardé en saber lo que vivió. No es algo que puedes contar sin confianza y sin una amistad de 20 años.
S- Es que en unas horas cambió su vida. ¿Ante una historia tan real, buscáis concienciar al espectador? ¿Que reflexione sobre “eso”?
P- Sin duda. Nos hemos documentado muchísimo por lo que te comentábamos antes, una historia real en la que no se puede contar algo que no sea verdad.
S- Obra diferente, historia real, teatro fuera del teatro… y encima con música en directo.
P- El músico es un personaje más de la obra. Él acompaña las escenas, las conduce, música en el metro al compás de las canciones de Lou Read, que encajan muy bien con la historia del protagonista.
S- Música, fotografía, escenografía, mucho trabajo para hablar de un tema que no se habla.
P- Exacto! para hablar de “eso” que no se habla y que pasa casi cada día. Pasa diariamente y a nuestro lado, aquí mismo, en Catalunya. Queremos informar, a través de la realidad, en “eso” de que va la obra y de la que hay mucha desinformación.
S- Habláis de realidad, normalidad, información, consciencia, de desinformación, de “eso”….
P- “eso” plasmado en una obra de teatro y el público lo va a sentir en primera persona
S- Teatro no-convencional a tope. ¿Incluso así lo llamáis teatro?
P- Teatro a secas no, esto es super teatro! Los actores actúan e interactúan con el público. Entre todos completamos la obra. Yo, como director, cuento la historia, el actor la pone en escena y el público es partícipe de la obra empatizando y conduciendo parte de la historia.
S- Si no hay teatro, en cualquier lugar podéis representar la obra al estilo Espai-Off.
P y C- Esto es lo que la hace aún más interesante. Este tipo de teatro siempre cambia, nunca ves la misma obra dos veces. Es una de las ventajas del teatro no convencional.
C- estamos desacostumbrando al público. No dejamos desconectar al espectador. Éste está tan metido en la obra que no puede dejar de estar atento.
S- El 4 de diciembre me tenéis en primera fila para formar parte de la historia de U-bahn. ¿Cómo compro la entrada?
P y C-
Me quedo con las ganas de saber que es “eso”. Ni a mí, que soy la que escribo esta entrevista me lo han dicho. No les voy a guardar rencor porque el día 4 de diciembre salgo de dudas porque o sino… esto no se lo perdonaba!

La Sonya Lanzas es la CEO a http://www.sonyalanzas.com Màrqueting i comunicació online a les xarxes socials. Creació de pàgines web i imatge corporativa a la xarxa. Un equip jove, entusiasta sempre al capdavant de nous reptes i grans projectes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

PSICOSI DE LES 4.48

Lloret Espai Off - Tardor 201629/10/2016
El Lloret Espai Off programa espectacles en espais no convencional. Psicosi de les 4.48 tindrà lloc al Puntet (Av.de Vidreres, 58).

Teatre de Lloret


El Teatre de Lloret us dona la benvinguda al seu bloc! Estigueu sempre connectats i atents a les últimes novetats del Teatre!

Butlletí

Rep novetats al teu correu electrònic

Rep novetats al teu correu electrònic

Localitza’ns (Av. Vila de Tossa, 7)

Aparcaments

%d bloggers like this: